Terve. Asun toistaiseksi Amerikassa, ja viime aikoina on ruvennu mietityttämään mitä ihmeen geenimanipulaatiohöttöjä, hormoneja ja torjunta-aineita sitä suuhun pistänkään. Tämä on siis prosessi puhtauteen ravitsemuksessa. Ihan kokonaisvaltainen terveys, hyvinvointi ja onni lienee "tähtäimessä", ei kuitenkaan neuroottisessa mielessä koska silloin se ei olisi hyvinvointia tai onnea lähimainkaan. Tasapainotapa siinä sitten.

Tämä on päiväkirjamainen ote asiaan, ihan itse itselleni luon mutta jos joku haluaa lukea niin ihan jees. Viimeisenä olen innostunut ajatukseen luomusta joidenkin tuotteiden osalta (varsinkin tässä maassa), mutta koska en halua maksaa ihan törkeästi ruoastani, ajattelin hiukan seurata kauppakäyntieni laskuja. Ei sitä, että oikeastaan välittäisin; joudun joka tapauksessa ostamaan sen mitä tarvitsen. Mutta ajatus kuulostaa mukavalta.

Tänään kävin kaupassa, ja ostin seuraavaa:

Kuivattuja taateleita, kuivattuja luumuja, vihreetä teetä, 85% suklaata, saksanpähkinöitä, mangon, luomuporkkanoita, herkkusieniä, parsakaalta, pari banskua ja pussin appelsiineja. Ostosten hinta yhteensä noin 19 euroa.

Ravitsemuksesta: yritän päästä kohti lähestymistapaa, jota kutsutaan nimellä 'intuitive eating', jossa voin syödä mitä haluan kuunnellen kroppaani mitä se haluaa. Ahmimisessa ei ole silloin oikein mitään järkeä.

(Menneisyydestäni: minulla on ollut aina neuroottinen lähestymissuhde ruokaan, ja pienen anoreksian teini-iässäni olen käynyt läpi, sekä syönyt itseni oksennuskuntoon lukemattomia kertoja kuitenkaan oksentamatta (yrittänyt kyllä olen voi vaikka kuinka..). Painoindeksi minulla on noin 20).

Yritän myös päästä niin pitkälle että hyväksyisin oman kroppani. Välillä sen hyväksynkin, niinä päivinä kun näytän normaalia kuihtuneemmalta. Välillä taas toivon että saisinpa sellaisen kilon verran rasvakudosta itsestäni pois. En ole lukenut kirjaa mutta kirjan otsikko 'Fat is a feminist issue' herätti ajatuksia. Onko se? Miehille kertyy luontaisesti helposti lihaskudosta, naisille rasvakudosta. Se nyt vain on niin. Miksi miehet saavat kerätä lihaskudosta kun naiset eivät mitään (korkeintaan lihaskudosta joka on heille kovemman tuskan ja hien takana)?

Liikunnasta: En ole viikkoon harrastanut liikuntaa juuri nimeksikään. Huomenaamulla siis joko pienelle muutaman kilsan juoksulenkille tai body pump -tunnille (ikinä en oo semmosella käyny mutta kaikkea pitänee kokeilla). Ehkä se tästä taas. Viimeistään ens viikosta lähtien pitäis olla aktiivisempi elämä.

Lopuksi kuva taatelipuusta jotta muistaisimme mistä ne herkulliset mehevät tummanruskeat pallukat ovat lautasellemme päätyneet:

taatelipuu.JPG

(kuva: http://appelsiinipuunalla.blogspot.com)